*** Водещите вечерни новини на 7 март ***   Не е реалистично

...
*** Водещите вечерни новини на 7 март ***
 
Не е реалистично
Коментари Харесай

Водещите новини! Ще бъде ли разследван Путин от международния наказателен съд в Хага? Дори Орбан разреши НАТОвски войски

*** Водещите вечерни вести на 7 март ***

 

Не е реалистично да се чака в действителност да спре войната посредством съда. Може обаче да се лимитират военните закононарушения. Украинската страна желае съдът да разпореди прекъсване на военните дейности. В момента две институции в Хага са дейни. Едната е интернационалният съд. Второто произвеждане върви по Международният углавен съд. Той преследва персони, които са направили закононарушение против мира и човечеството. Това са двете писти, които могат да окажат въздействие. Това обясни доктор Борислав Цеков в студиото на „ Още от деня “ по Nova News.

***

***

Малко половинчато, само че даже и правилният приятел на Путин подписа позволение за НАТОвски войски на територията на страната му. 

„ Унгарският министър председател Виктор Орбан подписа декрет, с който се позволява разполагането на бойци на НАТО в Западна Унгария, както и превозването на оръжие през територията на страната до други страни членки на алианса, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция “.

***

Подлост по путински…

Министерството прикани задграничните водачи да принудят Русия да съблюдава прекратяването на огъня, с цел да не се стига до филантропична злополука.

***

Два американски стратегически бомбардировача B-52 „ Стратофортрес “ са създали обиколка на българското небе в късните следобедни часове на днешния ден, демонстрират данни от платформата за следене на самолети Flightradar24.

***

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че Вашингтон е дал " зелена светлина " на концепцията и понастоящем „ доста, доста интензивно “ разисква предлагането, според което прилежащата на Украйна Полша ще достави на Киев няколко изтребителя руско произвеждане, като в подмяна получи американски Ф-16, с цел да компенсира неналичията.

***

Украинското министерство на инфраструктурата съобщи, че част от черноморското пристанище Олвия, обещано на концесия на катарската компания „ Кю терминалс “, е билo ударенo при съветска военна офанзива, оповестява Българска телеграфна агенция.

***

„ Нека разтворим сърцата си за нашите страдащи братя и да ги подпомогнем – всеки с каквото има опция, в постигналата ги неволя. В дните, когато целият свят състрадава и оказва по всякакъв начин помощ и поддръжка на бедстваща Украйна и на нейното население, православна България и родната ни Църква също са съпричастни “.

***

От украинските служби му е било казано, че са получили информация, че е ръководител на проруска партия в България. 

***

Путин си движи нещата по неговия си проект, нищо че всичко се разпада в ръцете му. Решил е да натика марионетното си държавно управление и към този момент извозва марионетките. 

***

Поскъпването на петрола на международните пазари няма по какъв начин да не се отрази на цените у нас. България е добре запасена с горива, само че психическата граница от 3 лв. за литър е много близо.

***

Синдикати, придвижвания в отбрана на правата на дамите, студентски организации в Гърция приканват за протестни демонстрации в цялата страна във връзка Международния празник на дамите 8 март, оповестява електронното издание „ Икономикос тахидромос “, представено от Българска телеграфна агенция.

Наред с протестни демонстрации се възнамерява и прекъсване на работа от 12 ч. до 15 ч. в утрешния ден. В деянията ще вземат участие чиновници в просветителния бранш, в общинската администрация, медицински сестри, журналистки, студентки. Към самодейността се причисляват и сдружения за отбрана на дамите мигранти и бежанци.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР